x
The Low Anthem: Smart Flesh

The Low Anthem
Smart Flesh

The Low Anthem: Smart Flesh

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2011.02.21
Recenserad av
Robert Lagerström

The Low Anthem gör sin egen form av americana med inslag av gospel, folk och blues. Förutom traditionella instrument använder man sig gärna av mungiga, klarinett och antika tramporglar vilket aldrig känns sökt utan bara helt självklart.

Medan genombrottet Oh My God, Charlie Darwin hoppade mellan finstämda akustiska sånger och larmig rock är nya albumet jämnare och mer nedtonat. De rockigare spåren Boeing 737 och Hey, All You Hippies! sticker inte ut utan passar in i helheten – som till största delen spelades in i en jättelik gammal pastafabrik som gav en alldeles speciell klangfärg, inte minst genom att Ben Knox Miller, Jeff Prystowsky och Jocie Adams betraktade själva rummet som ett instrument och experimenterade med att fånga ljudet på olika avstånd. Gott så.

Men gruppen har trots allt inte lyckats hela vägen. Emellanåt låter det väl försiktigt och lite sömnigt. Men det är möjligt att extramaterialet kan råda bot på den saken. Albumet ges nämligen också ut som lyxutgåva med ytterligare en skiva som innehåller tre spår och en video.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA