x
The Haunted: Unseen

The Haunted
Unseen

The Haunted: Unseen

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2011.03.16
Recenserad av
Tomas Lundström

Jag ska inte sticka under stol med att jag under de första vändorna med Unseen undrade vad det var The Haunted verkligen höll på med. Borta är i praktiken alla spår av klassisk thrash metal och tvåtakt, till förmån för mer melodiska element, mer varierade låtar och en större spännvidd.

Alla greppen har måhända funnits i The Haunteds sound hela tiden, men de har aldrig ställts i förgrunden på det sätt som de gör på Unseen.

Många frågetecken kvarstår fortfarande, men efter ett gäng rundor i stereon börjar skivan falla på plats. Nyanser även bortom Peter Dolvings breda sånginsats börjar dyka upp och även den förvånansvärt varsamma produktionen känns bekväm.

Men även om jag numera har hittat mina godbitar på Unseen, främst i Disappear och påföljande Motionless, tror jag inte att bitarna kommer att falla på plats ordentligt förrän låtarna från Unseen ställs bredvid sina föregångare och presenteras live, som en del i pusslet The Haunted. Och fram till det har inträffat kan jag inte släppa att jag känner en viss reservation till detta verk.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA