x
Adept: Death Dealers

Adept
Death Dealers

Adept: Death Dealers

GAFFA

Download / Panic & Action
Utgivning D. 2011.03.03
Recenserad av
David Winsnes

Genom sin posthardcore spottar Adept på allt som genrepionjärer som Fugazi, At The Drive-In och Drive Like Jehu en gång lagt grund till. Genom att kombinera pubertala melodier vars existensberättigande hittas i att få 15-åringar att utropa "episkt!" och texter som vittnar om att textförfattaren fortfarande befinner sig i den tidiga adolescensen, skapar den svenska kvintetten ett verk som låter som ett testostersonstinnt, brölande hockeylag.

Det blir ännu värre av att det inte på något sätt är extremt utan snarare beräknande lättsmält – människor i stora omfång men små åldrar kommer uppskatta Death Dealers. Det instrumentala hantverket är knappast uselt, men det spelar liksom ingen roll då det hela tiden överröstas av gnälligheter som får mig att önska att någon stängde av sångaren.

I pressmeddelandet skriver bandet att lyriken handlar om att ha kul; allt är en fest. När Robert Ljung i This Ends Tonight skriker "motherfuckers" och sedan konstaterar att han inte känner ett "fucking thing" bildas vakuum i min hjärna. Ibland handlar livet snarare om misär.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA