x
LCMDF: Love and Nature

LCMDF
Love and Nature

LCMDF: Love and Nature

GAFFA

Album / Heavenly
Utgivning D. 2011.02.21
Recenserad av
Daniel Horn

2009 blev Le Corps Mince de Francoise föremål för en av årets stora blogghajper. Singeln Bitch of the Bitches spreds som en löpeld över cyberspace och Helsingfors-trion spåddes en lysande framtid. Istället blev det tyst och bandet försvann likt många andra www-baserade dagsländor.

När de nu återvänder med fullängdaren Love and Nature är det inte bara som LCMDF, en förkortad form av det forna namnet, utan även med betydligt mer på fötterna. Trion har blivit en duo, managern har sparkats och Helsingfors har bytts ut mot Berlin. Men mest påtaglig blir den nyfunna självkänslan i musiken.

Utvecklingen från 2009 års Bitch of the Bitches till nysläppta Future Me speglas inte bara i titlarna, TV-spelselectron har mognat till melodiska syntslingor och texterna känns mindre oborstade, utan att för den skull tappa attityd. I korsningen mellan dans, pop och hiphop leder Love and Nature tankarna till The Ting Tings och plockar beats från 90-talets Neneh Cherry. Trots ett fåtal ögonblick av barnslig enformighet skyms aldrig sikten av en lysande framtid – på riktigt den här gången. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA