x
Wolves Like Us: Rockefeller Annex, by:Larm, Oslo

Wolves Like Us, Rockefeller Annex, by:Larm, Oslo

Wolves Like Us: Rockefeller Annex, by:Larm, Oslo

Recenserad av Jonas Appelqvist | GAFFA

 Jag vet inte huruvida Wolves Like Us hade TV on the Radio i åtanke när bandnamnet spikades, det omedelbara intrycket man får när de går upp på scen är att det knappast kan vara längre ifrån en sådan referens. Det är snarare Samiam och Helmet som dyker upp i huvudet på kvällens spelning på Rockefeller Annex. Nittiotalet ringde och ville ha tillbaka sitt sound, liksom.

Med det sagt så är det inte dåligt, absolut inte. Det är bara så långt ifrån genuint man kan komma. Och bandet hymlar inte med det. Vilket de så klart ska ha eloger för. Det är posthardcore enligt gängse mall, det är breakdowns och skeva gitarrer och det är underhållande. För stunden.

För trots att jag vurmar för den här sortens rockmusik så är det inte långt till gäspningarna. Bandet jobbar på bra från scen, försöker få med den månghövdade skaran (om det beror på att populära I Was a king precis spelat lämnar jag åt spekulationerna) i någon slags adrenalinstinn eufori och verkar brinna för det här – det saknas fokus och det saknas framför allt låtar.

Potentialen finns där, helt klart, i exempelvis föredömligt svängiga Burns Like a Paper Rose, men ska de i fortsättningen pocka på min uppmärksamhet får Wolves Like Us ta sig i kragen. Göra om, göra rätt ungefär. Vi säger så.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA