x
Figurines : Gloria Flames, by:Larm, Oslo

Figurines , Gloria Flames, by:Larm, Oslo

Figurines : Gloria Flames, by:Larm, Oslo

Recenserad av Jonas Appelqvist | GAFFA

Det är med belåtenhet jag får stifta bekantskap med danska Figurines igen. Senast våra vägar möttes var 2007 när de släppte When the Deer Wore Blue och jag minns att jag redan då blev smått tagen av bandets lekfulla pop. Det var dock något som fattades i kompositionerna som gjorde att de, hos mig, hamnade i skymundan efter det, vilket så här med facit i hand är synd.

Frontman Christian Hjelm och manskap hänger sig åt studsig pop i gränslandet mellan Elephant 6-kollektivet och The Beatles, så även live på baren Gloria Flames. Bandets musik gör sig exceptionellt bra denna kväll och det är ett hungrigt Figurines som vill visa upp sig på årets by:Larm.

Man vinner på att man lyckas sticka ut ur mängden i indiepopscenen med underfundiga arrangemang som ger lyssnaren utmaningar men samtidigt bibehålls raka och catchy melodier. Kvintetten står och faller dock med att låtarna tenderar att smälta in lite för mycket i varandra, vilket tar ner betyget en del. Hade det jobbats ytterligare lite till på nyanser hade det här kunnat bli riktigt bra.

Ett stort plus måste jag också rikta till just Christian Hjelm som har en säregen sångröst jag vill höra mer av, en självklar och direkt sådan som tar plats. Bra där.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA