x
Miss Li: Beats & Bruises

Miss Li
Beats & Bruises

Miss Li: Beats & Bruises

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2011.03.16
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är alltid en överraskning när en artist ändrar uttryck. Det må vara i det lilla, det må vara helt omvälvande. Men det är alltid en överraskning. När jag hör Miss Lis nya tar det ett tag att inse att det faktiskt är hon. Produktionen, soundet, det jag har tyckt om, det jag tyckt definierat henne som artist, är annorlunda, nästan avlägset. Det känns förvirrande. Tungt, basdrivande, stort. Det är något med själva omgivningen till låtarna jag har svårt att förlika mig med.

När jag har lyssnat några gånger känns det tryggare; låtarna har fortfarande den grund de haft tidigare, det finns fortfarande flirtar med folk och karneval, fortfarande en förankring i det tysta och sköra. Och när produktionen inte bara flörtar med det tyngre och dansvänligare utan också går in och leker med soulaningar, Spectortittar, blir det klart att det är mer av ett naturligt steg än bara en oprovocerad anpassning av låtarna.

När Miss Li gör blues- och jazzhintar, som i Forever Drunk, eller Are You Happy Now känns det som ett naturligt, om än lite oväntat steg. Eller den skinande My Man. Ibland påminnande om de tidiga skivorna med Eleni Mandell. Ibland på väg mot något mer. Skivan behandlar olycklig kärlek, skevande förhållanden, ohållbara familjesituationer.

Jag gillade, och gillar, Miss Li; jag gillade den där lite opretentiösa sidan. Och det finns ett par låtar här som låter lite väl ... sökta. Men som helhet tar jag det till mig fullt och fast, och hoppas att det fortsätter att utvecklas häråt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA