x
The Ark: Arkeology - The Complete Singles Collection

The Ark
Arkeology - The Complete Singles Collection

The Ark: Arkeology - The Complete Singles Collection

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2011.02.23
Recenserad av
Bella Hansson

Det var något som gjorde att jag inte blev varken ledsen eller särskilt chockad när The Ark gick ut med att de skulle splittras. Det känns helt naturligt på något sätt. Ett band ska hellre sluta spela tillsammans med hedern i behåll än att fortsätta och bli sämre och sämre. The Ark var på väg dit, men nya singeln "Breaking Up With God" förlåter en del snedsteg som bandet gjort under sin långa karriär. Peter Kvint som arbetade med The Ark när de släppte magnifika "In Lust We Trust" har producerat denna och även den andra nyskrivna låten "The Apocalypse Is Over", som inleder och avslutar skivan på ett värdigt sätt.

Ola Salo var på allas läppar när debuten "We Are The Ark" kom 2000. Sedan dess har det hållit i sig mer eller mindre. The Arks låtar har varit en självklarhet i allas musikbibliotek och skivsamlingar, och hitsen har avlöst varandra.

Men efter att The Ark varit med i Melodifestivalen 2007 och vunnit i Sverige men förlorat stort i Eurovision Song Contest, så försvann något av det teatraliska och glammiga som ändå var en viktig del i deras musik och image. En del fans tröttnade, för succén uteblev när bandet släppte senaste fullängdaren "In Full Regalia" förra året. På denna samling märks det genom att endast två låtar från den plattan finns med. Men det känns som en fis i rymden när de hålls uppe av några av de bästa låtarna ett svenskt band gett ifrån sig på 2000-talet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA