x
Ben Ottewell: Shapes & Shadows

Ben Ottewell
Shapes & Shadows

Ben Ottewell: Shapes & Shadows

GAFFA

Album / Eat Sleep Records
Utgivning D. 2011.02.04
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Ben Ottewell, till vardags frontman i Englandsbaserade Gomez, släppte nyss solodebuten Shapes and Shadows. I sökandet efter ett mer avskalat sound och i samarbete med Sam Genders från Tunng har projektet vuxit fram och spelats in under de senaste fem årens turnéer.

Shapes and Shadows fastslår både kvalitéerna som soloartist och visar hur smidigt han finner sig i de enklare arrangemangen. Praktexemplet finns hos inledande titelspåret, en lektion i folkdoftande gitarrplock krönt av Ottewells behagligt skeva röst. Det är dessvärre inte helt synonymt med en fängslande skiva.

Vad som till en början tycks stämningsfullt och utlämnande, tänjer efter bara ett par låtar på gränsen till en musikalisk gäspning. Svagheterna växer fram i takt med bristen på variation, där de nio spåren lunkar förbi med så omärkbara tempo-och känsloväxlingar att allt snart känns som en och samma låt.

Hos ett album ihopsnickrat av ett halvt decenniums erfarenheter hade ett mer nyanserat register varit lika motiverat som välbehövligt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA