x
Rumer: Seasons of my Soul

Rumer
Seasons of my Soul

Rumer: Seasons of my Soul

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2011.02.23
Recenserad av
Daniel Horn

"Sometimes i feel so temporary just like those summer days" sjunger Rumer i spåret "Healer" och om det nu verkligen går att låta som det man sjunger om har Rumer lyckats.

Ovanstående ger både ljudligt som bildligt ett tydligt exempel på att Rumer är mer än nästa soul- och jazzidkare för P4-folkets spellistor. "Seasons of my Soul" bär på den intimitet som exempelvis croonern Richard Hawley har skämt bort oss med under senare tid – de gångerna hans musik lyckas låta precis som en hängmatta vid stugan på landet.

Att lyssna på "Seasons of my Soul" är att ignorera världsläget – men där, på den drömmande delen av kartan, är Rumer oantastbar. Och kvalitet övervinner ibland allt.

Snabbt och smärtfritt påstår jag här och nu att Rumer är en Karen Carpenter för 2000-talet, men med lite närmare nutida jämförelser till hjälp finner man spår av två så skilda akter som Rebecka Törnqvist och John Grant i Rumers musik. Jag behöver väl knappast tillägga att vi har att göra med tidlös musik – i positiv bemärkelse. Och i fallet Carpenter hoppas jag att Rumer lyckas nå något större.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA