x

Left Lane Cruiser
Junkyard speed ball

Left Lane Cruiser: Junkyard speed ball

GAFFA

Album / Alive
Utgivning D. 2011.03.04
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

The left lane cruiser är tillbaka. De fortsätter köra den gamla bluesen i mangeln så det sprakar och skvätter motorolja, blandad med whiskey, i jämna eller snarare ojämna skurar. Tonerna låter sig inte hållas när dessa raspiga själar härjar omkring. Ibland bromsar de in, men även där rosslar det skönt i avgasröret. De ger sig in i ett skönt kärleksbråk med bluesen.

Tar man bort slidegitarren och mixar lite med trummorna skulle låtarna kunna göras om till modern dansmusik med lite fantasi. Låten hiphop markerar hur nära alla svarta musiknyanser går in i varandra, men det här bandet ska få härja fritt, inte låta sig gå emot sin natur.

Left Lane Cruiser sätter fortfarande bollen i rullning, även om jag tycker All you can eat hade ett mer självklart tunggung-tryck, mer rakt på sak. Hursomhelst så här det här ingen musik man snackar om och vänder ut och in. Kör in den i cd-spelaren, skruva upp volymen och kör hårt, helt enkelt. Ingen revolution bryter ut direkt, men nog är skivan som en ganska så häftig och smått olaglig demonstration åtminstone.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA