x
The Vaccines: Debaser Slussen, Stockholm

The Vaccines, Debaser Slussen, Stockholm

The Vaccines: Debaser Slussen, Stockholm

Recenserad av Emanuel Videla | GAFFA

Det är en pophajp som skall åskådas en onsdag i mars och en bra stund innan spelningen startar står publiken redo framför scenen på Debaser Slussens kala betonggolv. The Vaccines har hittills inte släppt många låtar ifrån sig, men intresset är redan stort. Antagligen vill en hel del fånga tillfället att se bandet så här i inledningsskedet, innan albumet kommit ut i Sverige. Borta i England är deras uppdateringar av ett tidigt, ungt The Jam (utan Paul Wellersk lyrik dock) redan big business.

Spänd väntan i denna lokal som är förstärkt av sportlovsledighet. Och så börjar det hela genom att bandet vräker ut sin debutsingel Wreckin Bar (Ra Ra Ra). Förtjusning i publiken. När den framförs med en sådan intensitet är det faktiskt ganska svårt att inte charmas. Intensitet är förresten nyckelord, bandmedlemmarna verkar inställda på att fart övertygar. På kort tid betar de i inledningen av de spår som redan ligger ute i cirkulation. Sedan tar de resten av bara farten. Samtidigt glömmer de i all denna uppståndelse att yra bort ljudet som mot slutet av spelningen är klent. Vad Justin Young sjunger går inte att höra.

Visst bevisar de under sitt hyperintensiva set att de är ett liveband. Och att det inte alls är omöjligt att de kommer att få ta sig an störe uppgifter vad det lider. De skulle nog bara behöva sansa sig lite, putsa lite till på framförandet och sedan kommer de att ta ytterligare steg och bli en rikare upplevelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA