x
The Witches: A hunted person's guide to the Witches

The Witches
A hunted person's guide to the Witches

The Witches: A hunted person's guide to the Witches

GAFFA

Album / Alive
Utgivning D. 2011.03.05
Recenserad av
Dag Ankersen

A haunted person's guide to the witches är något så ovanligt som en greatest hits-platta utan hits. The Witches har släppt fem album mellan 1996 och 2006, aldrig har de fått en genombrott och det förtjänar de inte heller. Bandet är ojämt och okänt även om starka musiker som Troy Gregory och John Nash står bakom instrumenten. Nu har man dock plockat russinen ur de fem stenkakorna och resultatet är faktiskt imponerande.

Istället för att namedroppa massa band och verka kunnigare än jag egentligen är så kan The Witches beskrivas som att de rätt och slätt låter som 60- och 70-talet. Det bästa hade såklart varit om de helt enkelt hade struntat i att släppa de där fem albumen och väntat tills man hade 12 starka spår (som man ju har här) och släppt dem i stället, men det är lätt att vara efterklok.

Nu får Witches mig istället att drömma om en utopi där band släpper de bästa låtarna de skrivit istället för 9 utfyllnadsspår på varje fullängdare. Om den drömmen blir verklighet är A haunted person's guide mycket mer än bara en greatest hits-platta. Då är den en välbehövd revolution.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA