x

Demonaz
March of The Norse

Demonaz: March of The Norse

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2011.04.01
Recenserad av
Isac Nordgren

Demonaz var en av originalmedlemmarna i det klassiska norska black metalbandet Immortal men efter en överansträngning i slutet av nittiotalet kunde han inte fortsätta spela gitarr. Demonaz har stannat kvar i bandets närhet och bland annat skrivit texter men nu har han tagit en mer aktiv roll i musikvärlden igen genom att släppa sitt första soloalbum, uppbackad av bland andra kollegan Abbath från Immortal.

Det är inte bara skivtiteln som luktar norsk lusekoftenationalism utan även musiken, som kombinerar klassiska heavy metalriff med en uppdaterad version av norsk black metal. "A Son of The Sword" bygger på ett matande riff, en öppen refräng och solon som Def Leppard inte hade skämts över. Sången och körerna för tankarna till ärofulla sammankomster med knutna rustningsbeklädda nävar mot bröstet, mjödhorn i luften och skägg med spår av vildsvin och fiendeblod.

Riffen är ofta bra, som i "Over The Mountains" och plattans bästa spår "All Blackened Sky" men skivan är ganska enformig. Samma ingredienser används om igen för att skapa anrättningar som smakar snarlikt varandra. Antagligen ungefär som det kulinariska utbudet under vikingatiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA