x

New York Dolls
Dancing backwards in high heels

New York Dolls: Dancing backwards in high heels

GAFFA

Album / Blast record
Utgivning D. 2011.03.18
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

När fallna (rock)stjärnor ska väckas till liv blir det lätt halvmesyrer av hela projektet. Sedan Johnny Thunders gick bort har jag svårt att se någon stark lyskraft från New York Dolls och nu har den nästan slocknat helt. Resterna som finns kvar av orginalet är Sylvain Sylvain och David Johansen och de låter sorgligt nog riktigt förbrukade. Att höra sångaren flämta fram något om "baby" och så vidare, med Jack Daniels-sargad röst blir bara patetiskt.

Punken har tonats ner till förmån för ofokuserade försök till funk och trallvänlig 60-talspop. Än så länge är de "still going", men sannerligen inte "strong". De spelar hellre än bra och inte på något charmigt och trashigt punkvis. Det låter som om de plockat upp spillrorna efter sitt splittrade band och försökt limma ihop, fast mönstret inte går att känna igen och viktiga bitar fattas. De behöver konstgjord andning om ens det hjälper.

Lite mer underhållande är däremot bonus-DVDn med fyra live-spår och en dokumentär om albumets tillkomst. Nu tar jag fram en Johnny Thunders-platta och hoppas att han rockar vidare däruppe, eller om han nu hamnat därnere.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA