x
Movits!: Ut ur min skalle

Movits!
Ut ur min skalle

Movits!: Ut ur min skalle

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2011.03.23
Recenserad av
Ametist Azordegan

Målgruppen är lika bred som repertoaren. Luleå-trion Movits! får hiphopskallar att gunga skallen, sexåringar att hoppa i sängen, Melodifestivalspublik att tjoa och jazzälskare att spetsa öronen.

Efter att ha hittat till amerikaners hjärtan och toppat den amerikanska Itunes-listan med det förra albumet verkar bandet ha fått en nytändning och riktar musiken mot USA ännu mera. Låttexterna innehåller fler syftningar till amerikanska populärkulturprofiler som Frank Sinatra, James Brown och Sammy Davis Jr., tempot har ökats och även andelen jazz, swing, instrument och rap i mixen. Movits! har helt enkelt skruvat upp volymen och avancerat sin swingjazz-hiphop samtidigt som de påminner oss om sin hiphopbakgrund med kompetent rap, boom-bap-referenser, scratch och kommentarer om Jimmie Åkesson, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, sjukskrivningar och bag-in-box-vin.

Bandets andra album Ut ur min skalle svänger rent ut sagt, men tappar aldrig i autenticitet. Movits! är ett nytt sätt att definiera hiphop, swing och jazz.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA