x
Cornershop featuring Bubbley Kaur: Cornershop And The Double-O Groove Of

Cornershop featuring Bubbley Kaur
Cornershop And The Double-O Groove Of

Cornershop featuring Bubbley Kaur: Cornershop And The Double-O Groove Of

GAFFA

Album / Ample Play
Utgivning D. 2011.03.14
Recenserad av
Hans Larson

Du minns den kanske. Året var 1997 och Cornershop slog igenom med sin första och enda hit – Brimful Of Asha, en historia tillägnad den indiska sångerskan Asha Bhosle. Lustigt nog blev låten nästan ännu mer populär i Fatboy Slims remixversion.

Sedan den där låten och det där året har det gått trögare för det Leicester-baserade indiebandet, trots att de faktiskt har varit flitiga och tagit ambitiösa kliv åt både det ena och det andra hållet i influensväg. Genom åren har dock det indiska inslaget varit kanske mest återkommande, och det är således inte helt oväntat när deras senaste fullängdstillskott minst sagt minner om en Bollywood-rulle. Tillsammans med albumdebuterande Bubbley Kaur skapar Cornershop ett silkeslent hopkok av indisk sång, underfundiga samplingar och modern, brittisk indie.

Jag förstår naturligtvis inte ett enda ord som sjungs och jag är dessutom hjälplöst obevandrad inom indisk musik. Eller kanske indiesk musik. Men jag älskar ändå tanken – att smärtfritt integrera två så olika genrer. På ett väldigt, väldigt litet plan är jag en smula förälskad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA