x
Jenny Wilson: Blazing

Jenny Wilson
Blazing

Jenny Wilson: Blazing

GAFFA

Album / Gold Medal Recordings
Utgivning D. 2011.04.06
Recenserad av
Björn Schagerström

Sammanstrålningen av Jenny Wilson och Tensta Gospel Choir var ett verkligt lyckokast. Förra årets bästa spelning var när de stod på Lorensbergsteaterns scen och verkligen boostade låtarna med energi. Jenny Wilson hade 2009 gett ut sitt fantastiska album Hardships och har berättat hur spelningarna med gospelgruppen gav låtarna nytt liv, ett annat flow. Man kan förstå att hon ville dokumentera samarbetet.

Så här kommer då Blazing, en dubbelgiv till hälften bestående av studioinspelningar tillsammans med Tensta Gospel Choir och på den andra sidan en rad suggestiva spår som visserligen härrör från låtar från Hardships men som byggts om till något helt nytt tillsammans med Skull Defekts-medlemmen Daniel Fagerström, ursprungligen för en dansföreställning samt en handfull remixer.

Den första skivan fungerar framförallt som en påminnelse om vilken extraordinär låtskrivare Jenny Wilson är. Det svänger fint men samtidigt känns det ganska underligt att lyssna på nyinspelningar av musik som jag spelat så mycket i sin ursprungliga och närmast fulländade version. Det blir liksom lite överflödigt. Jag hade nog föredragit en live-DVD för en mer flerdimensionell upplevelse, eller helt nytt material förstås.

Den större delen av skiva två är monoton och mörk, där Woodcuts, omarbetningen av The Wooden Chair, sticker ut. Blazing lämnar mig ganska rastlös, får mig snarare att längta till framtida Jenny Wilson-släpp efter detta och hoppas att Tensta Gospel Choir är kvar på resan då.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA