x
Docenterna: Medan vi spelar pop

Docenterna
Medan vi spelar pop

Docenterna: Medan vi spelar pop

GAFFA

Album / United Stage
Utgivning D. 2011.03.09
Recenserad av
Jack Hildén

I tre år har materialet växt fram i studion på Söder Mälarstrand. Efter 30 år i branschen har Sveriges poppigaste popband hållit sig på kartan genom Vanligt Folk EP, den efterföljande EP:n Vi ser bra ut tillsammans samt ett idogt turnerande.

Medan vi spelar pop är skivan som är tänkt att bli den definitiva återkomsten och bekräftelsen på att det fortfarande går att göra bra popmusik utan electroslingor. För självklart blir ingen överraskad. Docenterna är inte typen av band som tröttnar på sin grej efter en skiva och söker sig mot nya uttryckssätt. Joppe Pihlgren fortsätter att betrakta vardagen med hjälp av sin nasala stämma. Han berättar om öden rörande medelklassen i ett väldigt svenskt, ordinärt landskap. I texterna ryms nästintill naiva rader som fungerar bra till denna typ av poprock, korta konstateranden och längtan efter gemenskap och närvaro som klassisk grundpelare.

Den skara människor som än idag blir förväntansfulla över en ny skiva av Docenterna är förmodligen redan införstådda med att inget är nytt under solen. För dem blir detta tolv nya låtar att lägga till i samlingen, och vissa förtjänar sin plats bredvid klassiker som Solglasögon och Utan dig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA