x
Amon Amarth: Surtur Rising

Amon Amarth
Surtur Rising

Amon Amarth: Surtur Rising

GAFFA

Album / Metal Blade
Utgivning D. 2011.03.25
Recenserad av
Isac Nordgren

Med Surtur Rising visar Amon Amarth på nytt att de kan skriva grymma riff och medryckande refränger. Produktionen är tung och arrangemangen är snygga. Stråkarna i avslutande Doom Over Dead Man är smått magiska. Största tillgången är dock fortfarande Johan Heggs feta röst.

Inledande War of The Gods har ett snyggt samspel mellan gitarrerna och en refräng som sätter sig direkt. Riffen i Wrath of the Norsemen och Destroyer of the Universe är som att bli slagen av Mjölner i skallen.

Tyvärr finns det ett element i Amon Amarths vikingadeath som hindrar mig från att omfamna den, nämligen de hemska gitarrsolon som förpestar varje spår. Trots att jag är uppvuxen med Maiden, Kiss och Dio har jag aldrig lyckats förlika mig med gitarrsolon i vuxen ålder. Givetvis finns det undantag men där jag utan större åtbörd lyckas acceptera Bloodbaths solon så kan jag inte med Amon Amarths.

Surtur Rising är oavsett en svängig platta, på gränsen till för trallig emellanåt. Gillar man catchy death, vikingar och gitarrsolon är detta en fullpoängare. Jag förblir ofrälst men är ändå imponerad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA