x
Adam Tensta: Scared Of The Dark

Adam Tensta
Scared Of The Dark

Adam Tensta: Scared Of The Dark

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2011.04.11
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Vet du hur utanförskap känns? Att inte få lyckas med någonting bara för att människorna runt dig aldrig lyckats, att kallas för svikare om du ändå når framgångar? Vet du hur det känns att bo någonstans där ingenting finns att göra, där dina vänner tycker att skolan är slöseri med tid? Att inte få kalla dig själv för svensk för att ingen annan kan, för att ingen känner sig som en del av Sverige? 

Adam Tensta rappar inte för att främja karriären eller för att marknadsföra den egna produkten längre. Scared Of The Dark bryr sig inte om neonljus och har inte mycket tid till övers för diskussioner om cool. Adam Tensta rappar för sig själv, för alla som inte känner sig säkra i sina hemkvarter, för ungdomarna som hellre kastar sten än räknar matte ute i Stockholms norra förorter. Scared Of The Dark handlar om alla hans egna kamper och rädslor men framför allt om verkligheten för de flesta av oss födda "annorlunda", uppväxta i "fel del" av stan.

Med Scared Of The Dark höjer Adam Tensta återigen ribban för svensk hiphop. Albumet är en ständigt svängande resa igenom extraordinärt orkestrerade elektroniska musiklandskap, ibland med fantastiskt fina popmelodier, alltid med perfekt utvalda gästartister och för det mesta med stenhårda electrobeats. Adam Tensta guidar oss, med sitt patenterade lugn, genom historier om förortskravaller, familjeproblem och minnen om en förvirrad barndom. Allt utspelat med Stockholm ständigt där i bakgrunden. Det gör Scared Of The Dark till det viktigaste, och kanske bästa, svenska albumet som släpps 2011.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA