x
Cat's Eyes: Cat's Eyes

Cat's Eyes
Cat's Eyes

Cat's Eyes: Cat's Eyes

GAFFA

Album / Polydor
Utgivning D. 2011.04.11
Recenserad av
Hans Larson

Sångaren från brittiska The Horrors, Faris Badwan, slår ihop sig med Rachel Zeffira, en italiensk-kanadensisk operasopran, och bildar duon Cat's Eyes. Resultatet blir ett svårgreppat koncept där ungefär hälften av spåren låter ungefär som om de är hämtade ur en Tarantino-film. Med allt vad det innebär.

I början är Cat's Eyes mest en befängd upplevelse, men skivan växer ovanligt mycket med fler lyssningar. Problemet är dock att den blygsamma speltiden på strax under en halvtimme inte ger något bestående intryck. Bottennappet Sooner Or Later, som musikaliskt låter som en domedagsprofetia, rimmar illa med viskande, ljuva låtar som Not A Friend, och över huvud taget hittar Cat's Eyes aldrig en enad känsla.

Skivans bästa spår är avslutande I Knew It Was Over. På bandets hemsida finns låten i en magisk liveversion från Vatikanen, men i studioformat utgör den en enklare pianoballad med skör sång. Väldigt vackert. Och ett bevis så gott som något på att Cat's Eyes övriga nio låtar är något av en överansträngning utan blick för helheten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA