x
Panda Bear: Tomboy

Panda Bear
Tomboy

Panda Bear: Tomboy

GAFFA

Album / Paw Tracks
Utgivning D. 2011.04.11
Recenserad av
Björn Schagerström

Efter rättvist jättehyllade soloskivan Person Pitch, ett album värt att köpa bara för det fantastiska skivkonvolutet, och moderskeppet Animal Collectives definitiva genombrott häromåret är förväntningarna på Tomboy minst uppe i K2-höjd.

Den här gången valde Panda Bear till stor del bort samplern för att göra något helt annorlunda. Musiken följer rakare mönster och är framförallt baserade kring dubbiga beats och förvrängda gitarrtoner med Panda Bears karaktäristiska och vackra reverbsång i centrum. Trots den ofta minimalistiska ljudbilden kommer den som tidigare följt i Panda Bears spår att känna igen sig i de repetitiva inslagen och inte minst den speciella värme som präglar hans musik.

Person Pitch var ett mer sammanhängande verk medan låtarna på Tomboy flödar lite mer fritt från varandra. Allra finast är Alsatian Darn, som sakta bygger mot ett oemotståndligt dansgolvscrescendo. När avslutande Benfica, ja, är det inte en fotbollspublik gömd långt in i mixen, tonar ut kan man andas ut. Noah Lennox har gjort det igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA