x
Yellowcard: When You're Through Thinking, Say Yes

Yellowcard
When You're Through Thinking, Say Yes

Yellowcard: When You're Through Thinking, Say Yes

GAFFA

Album / Hopeless Records
Utgivning D. 2011.03.25
Recenserad av
Bella Hansson

Kalifornien-punkarna Yellowcard är tillbaka efter att de 2008 gått ut i pressen med att de skulle ta en paus på obestämd tid. Obestämd tid var i det här fallet inte längre än tre år.

Yellowcard hade sina största framgångar 2003 med skivan Ocean Avenue, som sålde dubbel platina. Sedan dess har det inte gått lika bra för bandet, vilket i och för sig inte är så förvånande eftersom det var just runt 2003 och 2004 som musik som Yellowcard, Taking back Sunday och Less Than Jake var som populärast.

When You're Through Thinking, Say Yes doftar i alla fall nyss nämnda årtal. Precis så som ett gammalt fan skulle vilja att Yellowcard ska låta, låter de. Det är catchiga refränger, enkla melodislingar och en massa energi. Men precis som med alla andra band - hur mycket du än älskat dem innan - vill du inte att de ska fastna i samma hjulspår. Ofta uppskattas det när ett band eller en artist flyttar sig från sitt tidigare sound, även om de behåller sitt grundsound. Men här har Yellowcard inte gått många steg längre än att lägga till stråkar på ett par spår, vilket i och för sig är ett smart drag.

Trots att skivan låter som om man hört den flera gånger förr, är det skönt att känna igen Yellowcard, och låtsas att man står med en karaktäristisk blå eller röd plastmugg på en collegefest någonstans i USA och ba njuuter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA