x
Britney Spears: Femme Fatale

Britney Spears
Femme Fatale

Britney Spears: Femme Fatale

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment
Utgivning D. 2011.03.25
Recenserad av
Fredrik Franzén

Vem är Britney Spears? Är hon en före detta musikalisk produkt, som idag går sin egen väg? Eller är hennes nyvunna kärlek för mediekritisk electropop bara ett marknadsföringsknep för att snärja en mognare lyssnarskara?

Frågan skulle vara irrelevant, om det inte vore för att hennes musik inger samma känsla. Tänk till exempel på hiten "Hold it Against Me" – en rätt fantasilös popdänga, som plötsligt bryter ihop i ett överraskande aggressivt dubstep-drop. Varför? För att Brittan gillar dubstep? Eller för att du ska tro att hon gör det?

Jag skulle kunna gå som långt som att fråga: Var är Britney Spears? Albumet Femme Fatale är skrivet av ett tjugotal musiker, varav inte någon är Britney Spears. Hennes röst är dessutom lågt mixad och konstant dränkt i effekter.

Britney Spears är helt enkelt inte närvarande på Femme Fatale. Hon är en etikett på omslaget. That's it. Därmed inte sagt att det är ett dåligt album. "Till the World Ends" är till exempel en utmärkt singel. Allt bara så fruktansvärt schizofrent och identitetslöst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA