x
The Vaccines: What Did You Expect From The Vaccines?

The Vaccines
What Did You Expect From The Vaccines?

The Vaccines: What Did You Expect From The Vaccines?

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2011.03.18
Recenserad av
Hans Larson

The Vaccines skulle kunna vara ett band som har stått vid sidan av rockhistorien de senaste 60 åren och därefter plockat det bästa ur varje årtionde. De klassiska melodierna från 50- och 60-talet, de simpla men direkta riffen från The Ramones eller The Jam, och nyare rockinslag från The Drums eller Girls.

Londonbandet bildades dock så sent som i somras, men har trots det åstadkommit en tidlös och genuin rockplatta. Det låter som om The Ronettes, eller valfritt annat tjejband från samma tid, stannade kvar efter 60-talet, tog alla nämnda svängar i rockhistorien, förvandlades till brittiska gossar, men ändå behöll grundstommen av sina melodier. För sången från Justin Youngs mogna stämma känns påtagligt hjärtskärande, just på grund av de klassiska melodierna. Trots att texterna mest består av nonsens.

Även om bandet varierar med både dystra melodier och skramliga punklåtar finns det dock inga nyheter. The Vaccines överraskar inte. Men så har alla de här låtarna redan funnits i flera, flera år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA