x
Erik Hassle: Mariefred Sessions

Erik Hassle
Mariefred Sessions

Erik Hassle: Mariefred Sessions

GAFFA

EP / Roxy Recording
Utgivning D. 2011.03.23
Recenserad av
Daniel Horn

Vissa kanske höjde på ögonbrynen när det kom ut att Erik Hassle och Kent-medlemmar hade slagit sina kloka huvuden ihop. I min värld föll det sig helt naturligt. Om man ritar upp ett diagram och placerar Kent på den ena sidan och Hassle på den andra, möts de i mitten någonstans under 2011. Detta hade man rent av kunnat ana redan 2008 när Hurtful nådde radiostationerna och Kents Columbus klev tillbaka efter relativt lyckad seglats på listorna. Därefter har Hassle sakta men säkert försökt göra sig fri från NRJ-stämpeln, samtidigt som Kent har hittat till dansgolven. Och nu möts de, i mitten av diagrammet, för en EP med Mariefred som rubrik och utgångspunkt.

Det är sex låtar med en stabil blandning av The Killers-rytm (Stay Away), intetsägande radioskval (I am not an Island), nyskapande och snortajt popmusik (Are you Leaving) och Salem Al Fakir-minnande ballader som går över i fisljummen Svensson-electro (Stains). Inget som överraskar med andra ord, men inget heller som får en att inte tro på detta samarbete.

Jocke Berg har hjälpt till med texterna. Det märks inte. Martin Sköld har stått för basen och Markus Mustonen har lagt trummor. Inte heller det märks nämnvärt. Och det är helt i sin ordning. För år 2011 är Kent och Erik Hassle i synk med varandra och deras värld fortsätter att snurra likt en discokula.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA