x
Sum 41: Screaming bloody murder

Sum 41
Screaming bloody murder

Sum 41: Screaming bloody murder

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2011.03.29
Recenserad av
Dag Ankersen

Sum 41 har blivit tuffare igen. Det började ju så bra med Sum 41 som närmast var ett hardcoreband innan de fick för sig att de ville tjäna pengar på sin musik också och skrev Fat lip, Still waiting och all den där andra skiten. Nu har man kanske tjänat tillräckligt med pengar för nu spelar de i alla fall något som kan liknas vid musik igen, även om det fortfarande inte är speciellt bra. Det låter ungefär som Rise againsts senaste fast sämre.

Det verkar annars vara väldigt viktigt att väva ihop låtar och ha schyssta övergångar mellan de olika spåren vilket värmer ett gammalt blandbandshjärta. Jag ser dock inte poängen med det eftersom det inte är någon konceptskiva och låtarna skiljer sig så mycket åt förutom just de här övergångarna, jag kommer osökt att tänka på den där evighetslånga (och styckvis horribla) Green day-låten Jesus of suburbia. Har ni hört den så fattar ni ungefär vad jag menar, för så låter det mellan varje låt här. I 14 spår.

När Sum 41 inte låter som Rise Against är det nästan provocerande poppigt, peaken nås i All comes to an end, med undantaget att den faktiskt är bra. Det jag frågar mig är om den här musiken fortfarande är aktuell? Det var fem år sedan Sum 41 släppte en skiva senast och redan då kändes den här poppunken hopplöst daterad, men nu öser det in skivor med liknande musik igen. Finns det någon där ute som fortfarande lyssnar på detta så hör av dig här nedan och förklara varför.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA