x
Los Lonely Boys: Rockpango

Los Lonely Boys
Rockpango

Los Lonely Boys: Rockpango

GAFFA

Album / Provogue
Utgivning D. 2011.03.28
Recenserad av
Dag Ankersen

Mina dåliga vanor till trots bestämde jag mig för att ta en lugn helg hemma samtidigt som lite jobb skulle bli avklarat. Det första jag tar mig an är Los Lonely Boys och den ganska tråkiga hemmakvällen blir ett ljudflöde av harmonisk blues. För allt som Los Lonely Boys tar i verkar bli guld och jag tror det är på grund av den harmoni som flyter igenom såväl röst som instrument på de 14 urstarka spåren.

Hur klyschigt det än kan låta tar Rockpango mig med på en resa genom tid och rum. Man kan avgöra hur bra musik är utifrån hur mycket tidsuppfattning man förlorar samtidigt som man lyssnar på den, det är till exempel det som skiljer bra jazz från usel jazz. Bra jazz kan man lyssna på i två timmar för att sedan upptäcka att ölen är avslagen och man har 20 missade samtal på mobilen. Rockpango gör samma sak, klockan är redan 01.00 och jag märkte inte förrän på tredje rundan att jag redan hade hört den spelade låten.

Det enda problemet är att Los Lonely Boys kanske har varit för bra hittills. Det är svårt att inte jämföra med deras tidigare verk och jag tycker fortfarande att Sacred från 2006 är deras bästa skiva, men den som gillar funkig blues kommer bli långt ifrån besviken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA