x
Braids: Native Speaker

Braids
Native Speaker

Braids: Native Speaker

GAFFA

Album / Kanine Records
Utgivning D. 2011.04.04
Recenserad av
Josefin Bagge

Om det var någon som undrade vilken sorts musik som skulle definiera 10-talet är svaret dream-pop, denna genre som verkar växa som en infektion. Men dreglandet över den här typen av musik måste få ett slut. Kanadensiska Braids debut Native Speaker är ännu ett bevis på att besattheten är påväg att gå över gränsen. Det är en enda fyrtio minuter lång show-off, en konstinstallation, performance art. Hipstertrams, för att tala klarspråk. Det är mest av allt en lång serie häftiga ljud och effekter i en följd.

Det hade varit lättare att uppskatta Native Speaker om det inte vore för sättet sångerskan Raphaelle Standell-Preston envisas att sjunga på, Björk/Kate Bush/Regina Spektorinspirerat och totalt opersonligt. Och även om det känns hemskt att säga det är albumet som bäst när det behålls instrumentalt, som skivans sista spår Little Hand då det är riktigt uthärdligt.

Är man ett fan av konceptet artificiellt ljud och har ett par minuter över så visst, njut på. Själv lyssnar jag hellre på Panda Bear eller Atlas Sound.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA