x
Monarchy: Umeå Open

Monarchy, Umeå Open

Monarchy: Umeå Open

Recenserad av Daniel Horn | GAFFA

Killarna i Monarchy, Ra Black och Andrew Armstrong, äntrar scenen uppbackade av två killar på trummor och bas. De har alla fyra på sig svarta masker som täcker halva ansiktet, dekorerade med någon form av stelt flor. Till det, stiliga kavajer.

Monarchys debutalbum är inte släppt än, utan ska puttra i ytterligare en månad innan omvärlden får ta del av det. Ändå har en dansande hop människor tagit sig dit. Av de redan släppta singlarna att döma, låter Monarchy likadant live som på skiva. Och det är bra. En sorts futuristisk syntpop blandat med electro. Vissa låtar börjar med autotune, andra med åskväder. Monarchy startar med "Black, the colour of my heart" för att sen snyggt mixa sig vidare in till nästa låt, "Love get out of my way".

Jag antar att de har en plan med sitt orörliga framträdande. Det är snålt med både mellansnack, ansiktsuttryck och rörelser. I början håller de synkroniserat upp ena armen i nittio graders vinkel men det är också ungefär allt. Kontentan är att det känns stelt. Ungefär som att man snarare är på klubb och lyssnar till en DJs remix, än en livespelning. I längden blir det lite tråkigt, lite opersonligt för en livespelning. När spelningen är slut vet jag egentligen inget mer om vilka som ligger bakom Monarchy, mer än att  musiken håller för flera vändor. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA