x
Lake: Giving & Receiving

Lake
Giving & Receiving

Lake: Giving & Receiving

GAFFA

Album / K records
Utgivning D. 2011.04.11
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Vid en första anblick sorterar jag in Giving And Receiving i kategorin vackra bakgrundsljud. Med diskreta övergångar mellan vidsträckta instrumentala partier och med Lake-kollektivets behagliga röster lindas man in i en atmosfär lika sval som tilldragande, som ett Whitest Boy Alive som åldrats med elegansen hos Feist och Taken By Trees.

Men om man tar sig tid att lyssna har Giving and Receiving betydligt mycket mer på hjärtat. Som titeln antyder handlar det om vad vi tar från naturen, och i synnerhet om oron för hur lite vi ger tillbaka. "There used to be fish in the ocean baby, there used to be fish in the sea" är bara en av de strofer som får albumet att plötsligt ljuda med en betydligt mer eftertänksam klang. Att samtidigt lyckas behålla en ärlig känsla av hoppfullhet är det som för mig sluter cirkeln.

Lake visar att det går att förmedla en poäng utan att varken skrika högst eller skriva någon på näsan. Att förpacka sitt budskap i en vacker ask gör det inte mindre tydligt, snarare tvärtom. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA