x
Austra: Feel It Break

Austra
Feel It Break

Austra: Feel It Break

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2011.05.16
Recenserad av
Josefin Bagge

Musiktrender och dess spontana uppkomster är ett jäkla mysterium. Varför allt ska vara så åttiotal helt plötsligt är för mig en gåta. Och det verkar vara lättare sjunget än gjort att verkligen lyckas få till den här typen av indieelektronika, och dessutom göra det bra utan att det låter smärtsamt pretentiöst och introvert. Med tanke på hur många som så enträget försöker är det verkligen synd att inte fler lyckas med det som kanadensiska Austra uppnår i debuten Feel It Break

Istället för att göra ett till synes vanligt misstag har Austra lyckats tvinna samman sång och melodi till en fulländad helhet, och man slipper det alltför återkommande problemet med att musiken har två parallella ljudspår. Feel It Break är uppbyggd av ganska okomplicerade och typiska åttiotalsslingor med en teatraliskt darrande sång som bryter på låtsaseuropeiska. Det har "Karin Dreijer" skrivet över hela ansiktet.

Den instinktiva favoriten Lose It och akustiska The Beast är höjdpunkterna i det bäcksvarta syntträsket. Missa heller inte Shoot The Water, titeln säger allt.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA