x
Dinah Wants Religion : Dinah Wants Religion

Dinah Wants Religion
Dinah Wants Religion

Dinah Wants Religion : Dinah Wants Religion

GAFFA

Album / A child's guide to good and evil
Utgivning D. 2011.04.15
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Uppsalabandet Dinah Wants Religion bildades 2006, men har väntat ända tills nu med att släppa sin självbetitlade debut. Kanske är det att betrakta som en slags spänningsbyggande paus? I en intervju tyckte sig bandet själva se filmiska tendenser i sin musik, och efter att ha lyssnat är jag är beredd att hålla med.

Dramaturgin är många gånger som klippt och skuren för vita duken, om det så är en västernrulle som i öppningsspåret Closer To The Moon, eller upplösningen på en skräckis som i avslutande Stacy. Framförallt är det Henry Snells orgel som sätter stämningen, och det är också den som tillsammans med Beach Boys-körerna bidrar till det sextiotalstypiska soundet. Det känns därför inte förvånande att bandnamnet härstammar från en låt av sextiotalsbandet the Fabs.

De nostalgiska poängerna och den teatraliska stämningen blir också det som räddar en debutskiva som lite för ofta faller över i brittinfluerad indierock när den är som allra mest allmängiltig. Till nästa gång önskar jag ännu fler återblickar – och mer film. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA