x
The Horror The Horror: Wilderness

The Horror The Horror
Wilderness

The Horror The Horror: Wilderness

GAFFA

Album / Tapete Records
Utgivning D. 2011.04.22
Recenserad av
Hans Larson

Stockholmsbandet The Horror The Horror saknar fortfarande originalitet nog för att ta sin gitarrharvande indie vidare från ruta ett. Trots att det här är deras tredje skiva. Det finns för lite bett eller smuts för att låta tillräckligt spännande och för lite egna idéer för att låta modernt.

Att sången dessutom verkar komma från en sömnig Ola Salo och riffen från Shout Out Louds halvhjärtade repetition gör att bandet tappar ytterligare brytningspunkter. Teoretiskt sett är musiken både välgjord och idérik, men det finns alldeles för få faktorer som gör Wilderness minnesvärd. Det är en av alla de där skivorna som är småtrevliga snarare än bra, och som på ett försynt sätt smyger förbi utan att göra allt för mycket väsen av sig.

När THTH:s debut såg dagens ljus för sisådär fem år sedan hajpades bandet stort av hippa skivbutiken Rough Trade. Hittills har karriären inte burit så långt som många kanske trodde. För att uppfylla sina ambitioner behövs en ny infallsvinkel för The Horror The Horror – möjligen i form av att hårddra hela sitt sound. Just nu trampar de vatten, fast i mellanmjölk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA