x
Gang Gang Dance: Eye Contact

Gang Gang Dance
Eye Contact

Gang Gang Dance: Eye Contact

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2011.05.10
Recenserad av
Andreas Fällman

Brooklyns mesta hipsterband har gjort det igen. Lite störigt kan tyckas men de har faktiskt lyckats övertrumfa sin briljanta Saint Dymphna från 2008. De gör det genom att vara trogna sig själva.

För om det finns ett band där ute i musikperiferin som ska ha orsakat flest upphetsade urinfläckar i folks underkläder, så borde det, i en rättvis värld, vara Gang Gang Dance. Ständigt innovativa, ständigt spot on. Att de på senare år börjat dra mer mot helgjuten pop och frångått (men knappast helt) de tidiga årens brötiga avant garde bör ses både som en sund utveckling och som en vettig överlevnadsstrategi.

Första singelspåret Glass jar är ett elvaminuters epos som inleds med atmosfärisk synt värdig Brian Enos kvalitetsstämpel, för att slutligen övergå till pulserande pop draperad i Lizzi Bougatsos alltid lika trivsamma, om än lite svårförståeliga, sångröst. Följande spår som den skönt ostiga Romance Layers och dess skabrösa hyllning till 90-talets smörigare r'n'b eller den dansanta andrasingeln Mindkilla visar upp nya sidor av bandet som det bara hintades lätt om på Saint Dymphna. En överlevnadsstrategi som gör Eye Contact till Gang Gang Dances finaste stund hittills.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA