x
Torpedo: WE

Torpedo
WE

Torpedo: WE

GAFFA

Album / Assembly Line
Utgivning D. 2011.04.29
Recenserad av
Hans Larson

Att inleda en hyfsat rockig skiva med ett nästan nio minuter långt inledningsspår känns vågat. Och det är inte för intet man känner sig en smula utmattad redan efter att ha hört första låten, Dystopia, på Torpedos andra album.

I pressutskicket för WE beskrivs Torpedo "som om Kraftwerk hade hjärta. Som om David Bowie hade metallskelett". Och det är väl ungefär där bandet landar – i en nästan glammig, elektronisk rock som är i princip helt översopad av mörk karaktär. Det är inte svårt att dra paralleller mellan Andreas Hogbys klämtande sång och just Bowies. Och det är inte heller helt svårt att greppa att två av bandmedlemmarna har spelat med Tiger Lou.

WE
är dunkel och dystopisk, men inte utan snärt. Det låter kanske som en brokig kombination, men det kan ha sin del i att Torpedo avverkade ett rendezvous med Justin Timberlake under 2010. Produkten blir då – uppenbarligen – en svart krautrock som formar ett 2000-talets requiem – men som på många sätt ändå är inbjudande och upplyftande. Trots det utmattande inledningsspåret, trots att skivan klockar in på dryga timmen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA