x
Vomitory: Opus Mortis VIII

Vomitory
Opus Mortis VIII

Vomitory: Opus Mortis VIII

GAFFA

Album / Metal Blade
Utgivning D. 2011.04.27
Recenserad av
Isac Nordgren

Som titeln skvallrar om så är det här deathmetalveteranerna Vomitorys åttonde album. Över tjugo år som band, och med ovanligt få medlemsbyten, är imponerande. Vomitory var med redan när svensk death metal slog genom internationellt på nittiotalet och deras erfarenhet märks på deras låtmaterial.

Vid en första lyssning låter Opus Mortis VIII välbekant, det är kompetent svensk döds utan så många överraskningar, men skivan växer med tiden. Här finns flera bra riff, en trummis som inte gör bort sig och en väldigt bra sångare i Erik Rundqvist (som även spelar bas). Rundqvist undviker skivan genom att falla in ett enformigt gruffande som många av sina kollegor, och ger gång på gång låtarna en spets som de saknat med en sämre sångare.

Opus Mortis VIII tar sig framför allt mot slutet med höjdpunkter som den långsamma och riffstarka Shrouded In Darkness och avslutande Requiem For The Fallen. Den här plattan är definitivt tillräckligt stark för att jag vill lyssna in mig på Vomitorys tidigare grejer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA