x
Baron Bane: LPTO

Baron Bane
LPTO

Baron Bane: LPTO

GAFFA

Album / Despotz Records
Utgivning D. 2011.04.20
Recenserad av
Hans Larson

Det är något visst med kombinationen electronica och Gävle den här våren. Nyligen gjorde duon The Deer Tracks ett fint släpp med sin The Archer Trilogy Pt. 1, och i de små efterskalderna letar sig Baron Banes nästan lika spännande album LPTO fram.

Det vilar en mystik över Baron Bane. Bandet har bland annat "gjort en The Knife (eller Slipknot)" och genomför bara spelningar i masker. I övrigt försöker de bryta mot alla typer av normer och har till exempel avverkat konserter med förinspelad sång ackompanjerad av livemusik. Lustigt.

Till skillnad från lokalkollegorna The Deer Tracks är dock Baron Banes musik inte sprudlande på något sätt. Istället handlar det om suggestiv electronica ljussatt av starka popmelodier och dunkla beats. En lika delar ödesmättad och storslagen albumtillkomst bara ett par stenkast från Airs släpiga synthmattor. Lyssna till exempel på singeln Orchids och hör hur bandet vecklar ut en stelbent vers till en ringande, färgstark refräng. 

Det slutliga intrycket blir dock något av en mättnad. Låtarna är för långa. Ändå tycker jag att Gävle sprakar den här våren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA