x
Electric Boys: And them boys done swang

Electric Boys
And them boys done swang

Electric Boys: And them boys done swang

GAFFA

Album / Supernova
Utgivning D. 2011.04.06
Recenserad av
Dag Ankersen

I ett rocklandskap där vindar som är tio år gamla fortfarande blåser är de som vrider tillbaka klockan 20 år en frisk fläkt. Electric Boys kommer inte med något nytt, vilket inte är speciellt förvånande för inget rockband har kommit med något nytt i Sverige på 15 år, skillnaden med Electric boys är att de vågar spela 80-talsrock igen, och de gör det med en pondus och erfarenhet inte många i Sverige skulle klara av.

And them boys done swang är första plattan på 17 år och hade de släppt den då hade ingen höjt på ögonbrynen, så kanske ska man ge Conny Bloom en eloge för att han väntade så länge på uppföljaren att den daterade rocken skulle kunna kännas som ny.

Jag såg Electric Boys live som förband till Mustasch på KB för någon månad sedan och var inte ett dugg imponerad, då spelade de Father popcorn's magic oysters och jag gick ut för att röka, så dålig var den. Den är inte bättre nu, men överlag låter de betydligt bättre på skiva än de gör live, jag antar att the "Boys" har blivit lite för gamla för turnerande, men skivor kan de ju fortfarande spela in.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA