x
Wild Beasts: Smother

Wild Beasts
Smother

Wild Beasts: Smother

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2011.05.09
Recenserad av
Josefin Bagge

Det var då fasen vad alla dessa engelska indieband som efter två hyllade album bestämt ska gå och bli svåra och introverta. Det hände med Arctic Monkeys, nu händer det med Wild Beasts. Smother lever inte upp till varken bandets namn eller goda rykte.

Istället för att låta musiken utvecklas till något storslaget på tredje skivan har uppfinningsrikedomen hyvlats ner till ett ganska okomplicerat och lättlyssnat stycke musik. Det kräver sin excentriska sång för att det ska bli märkvärdigt, hade det inte varit för Hayden Thorpes djuriska falsett skulle det bara vara ytterligare ett Keane, en halvmjäkig svärmorsfavorit. Ofta är det helt enkelt för fint.

Smother är till skillnad från sina två föregångare klassiskt modern, sfärisk och aningen spretig. Det lekfulla i Limbo, Panto utspätt i det kraftiga och djupsinniga i Two Dancers, och det borde bli så mycket bättre. Det stora problemet är det vettlöst tråkiga tempot, som dränker allt intressant som ligger undangömt i låtarna. Till och med titlarna lider av någon form av ålderskris. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA