x
Channel In Channel Out: The Author And The Narrator

Channel In Channel Out
The Author And The Narrator

Channel In Channel Out: The Author And The Narrator

GAFFA

Album / Karaoke Kalk
Utgivning D. 2011.05.09
Recenserad av
Josefin Bagge

Bakom projektet Channel In Channel Out står Marcus Cotten som ensam upphovsman, och kan stoltsera med att både ha skrivit, tonsatt, framfört, spelat in och producerat skivan på egen hand. Med en ensam akustisk gitarr, kanske ett piano någon gång, en vän och opretentiös sång och ett väldigt elektroniskt blip-blop och knaster är The Author And The Narrator ett självdistansierat och anspråkslöst stycke tonkonst.

Det är inte allt för avlägset besläktat med Neutral Milk Hotel i lo-fi-aspekten, men egentligen har musiken och hela stämningen mer genensamt med naturljud, sinnestillstånd och visioner om nanodimensioner än en specifik genre. Det finns liksom inga gränser eller ramar för musikens utlevande eftersom den på ett vis redan står på ruta ett. Det är minimalism i ordets rätta mening.

Med så få faktorer i låtarna skapas en enorm rymd, och det är mycket känslor insprängda i enkelheten. The Author And The Narrator blir stundtals så som man föreställer sig att det låter inuti atomerna i en blinkade, färgglad plastkub i ett utrymt lekrum. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA