x
Rolf Wikström: Istället för tystnad

Rolf Wikström
Istället för tystnad

Rolf Wikström: Istället för tystnad

GAFFA

Album / Blacklight
Utgivning D. 2011.05.09
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Rolf Wikström är som en trygg institution i musiksverige. Vad man än har upplevt för motgångar i livet känns det som att Roffe vet hur det är. Han transformerar känslorna till musik som kan intas istället för stärkande medicin eller lugnande tabletter.

Nya skivan är nedtonad, skuggad av livets vedermödor, inga pådrag som i Allt är gjort av plåt eller Hej o Hå. Men mitt i all sorg hittar jag, som alltid, tröst och styrka hos denne rättvisans och folkets man. Låten När vi har kommit hem handlar om steget mellan liv och död. Där får vi höra Caroline af Ugglas i samklang med Roffe, två mycket starka personligheter vilka växer med och av varandra.

I vissa stunder kan det kännas väl tungt att lyssna på närgångna texter som exempelvis behandlar Rolfs mammas död, men samtidigt är det känslor vi aldrig kan fly ifrån och som inte blir bättre av att gömmas i ens innersta vrå. Tårarna smyger sig fram, men efteråt känns det bättre. Gitarren talar ett tydligt språk som sätter sig långt in i märgen. Rolf Wikström kommer alltid tillbaka, vad som än händer, och det är betryggande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA