x
Other Lives: Tamer Animals

Other Lives
Tamer Animals

Other Lives: Tamer Animals

GAFFA

Album / PIAS
Utgivning D. 2011.05.10
Recenserad av
Josefin Bagge

Det första man lägger märke till med Tamer Animals är låttitlarna; Dark Horse, Woodwind, Old Statues, Desert. Att det är ett amerikanskt band från cowboytrakterna i Oklahoma är det ingen tvekan om. Fördomar åsido, Other Lives låter mest som en frisk mix mellan Arcade Fire, The National och folkiga Erland & The Carnival. Det svajar mellan stereotypiskt amerikansk lågmäld indie och europeisk folkbarock.

Titelspåret Tamer Animals har full potential att göra Other Lives till 2011 års Fleet Foxes. Det är ett fylligt och avslappnat ljud. Självanalyserande utan att vara trevande. Musik som lämnas fri för tolkning men kräver ens fulla uppmärksamhet. 

I unison med sångaren Jesse Tabishs porlande röst spelar orkester och körer till folkiga gitarrer, som genererar en sorts filmisk storslagenhet. Vilda västernrötterna genomsyrar på sina ställen, och Old Statues låter riktigt femtiotal. Det är mer än bara retro, det är snarare antikt vintage, samtidigt som det inte kunde vara mer tvåtusental om de så slängde in en banjo och ett dragspel. Nej visst ja, dragspelet finns med även här. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA