x
Middle East: I Want That You Are Always Happy

Middle East
I Want That You Are Always Happy

Middle East: I Want That You Are Always Happy

GAFFA

Album / Play It Again Sam
Utgivning D. 2011.06.06
Recenserad av
David Winsnes

"Herregud, detta bandet behöver en kram", skriver någon i internets utkanter. Ett par andra frälsta reciterar instämmande och lägger till att vackert döpta I Want That You Are Always Happy är bland det mest depressiva deras öron kommit över. Att The Middle East splittrades efter sin debut, för att sedan återförenas, känns som en outtalad självklarhet. Det måste vara svårt att hålla ihop skapandes musik så här destruktiv.

Jesus Came To My Birthday Party får mig inledningsvis att tänka på Elliott Smith, för att så småningom utmynna i skivans mest medryckande spår. På My Grandma Was Pearl Hall låter Jordan Ireland som om han ska kvävas med sin kvidande röst. Sydney to Newcastle är ett klassiskt piano över flygutropningar. Och Deep Water är det australiensiska sjumannabandets allra största stund; den finaste låten som Ray LaMontagne aldrig skrivit.

Den mastigt långa skivan rymmer även rödljus som får rytmen att hacka. Men trots dalar, trots en oerhörd flexibilitet, trots att denna folkskiva så kraftigt frångår mallen – så är I Want That You Are Always Happy verkligen ett album.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA