x
Bachelorette: Bachelorette

Bachelorette
Bachelorette

Bachelorette: Bachelorette

GAFFA

Album / Souterrain Transmission
Utgivning D. 2011.05.16
Recenserad av
Maria Stacke

Bachelorette är nyzeeländska Annabel Aspers ensambygge. Tidigare släpp har hon skrivit och spelat in ensam i ödslighet, i någon stuga på landsbygden. Detta självbetitlade album är dock skrivet under en turné över hela världen. Dessutom har hon fått hjälp med mixning av Nicholas Vernes, som bland annat jobbat med Animal Collective och Beach House. Vilket möjligen hörs någonstans där de många stämmorna och knarriga beatsen möts.

Ändå är Bachelorette en ensamresa, full av fin psykedelisk elektronisk pop, med mycket rymd. Med framförallt sin röst, skapar Aspers ett vackert, drömskt landskap även om hon stundtals fastnar i en teoretisk, nästan krystad, musikalitet (hon är trots allt utbildad på musikhögskola), där popnerven går förlorad.

Aspers ser världen genom sin egen lins. Jag vill se det som en musikalisk motsvarighet till de så populära photoapparna till våra numera intelligenta telefoner, där ett drömskt filter läggs över verkligheten. Vilket stundtals kan kännas pretentiöst och konstlat, men så kan ju inte heller allt vara diskbänksrealism i lysrörsljus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA