x
Tom Vek: Leisure Seizure

Tom Vek
Leisure Seizure

Tom Vek: Leisure Seizure

GAFFA

Album / Island
Utgivning D. 2011.06.06
Recenserad av
Josefin Bagge

Föreställ dig rösten à la Ryan Jarman från The Cribs utan den läspande Yorkshiredialekten, i ensemble med referenser från Bloc Party, Foals och In Rainbows-era Radiohead, allt skrivet och framfört av engelska multiinstrumentalisten Tom Vek och du har soundtracket till hela den mainstreama undergroundkulturen i London. Leisure Seizure är så brittisk att man blir tårögd.

Trummor och basgång i tribut till indieframfarten i mitten av 00-talet, experimenterande i opretentiösa melodier och träffsäkra texter om livet som ytterligare en dagssyssla. Allt hålls samman i en underbar helbild. Det är så självklart och klockrent i en alldeles för bortglömd genre, och det är otroligt uppfriskande. Kanske är han för sent ute, men jag vägrar se till trender och hype. Killen är fantastisk.

Ett par avstickare på Leisure Seizure sviktar åt det komersiella och lite slafsiga hållet, och det är inte alla gånger helt klart vad Tom Vek egentligen vill säga. Men bara de två inledande spåren Hold Your Hand och Aroused skulle på egen hand kunna lyfta upp hela albumet. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA