x
Moby: Destroyed

Moby
Destroyed

Moby: Destroyed

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2011.05.18
Recenserad av
Josefin Bagge

Destroyer är, kort och koncist, femton spår av svår medelålderskris. Med en fot kvar på andra sidan millennieskiftet och väl återvunna melodistrukturer låter det mest som en halvkasst utförd tolkning av sig själv. Jag försöker verkligen förstå vem musiken är menat att tilltala, men målgruppen kan bara vara Moby själv, och det finns bara en Moby.

Många låtar känns som gamla skisser som det aldrig blev något av. Det tuffar på lite sådär svårt och pretentiöst, och låtarna flyter långsamt ihop till en moddig smet av mähä och ålderdomlighet. Maken till ostigare musik har jag inte hört på länge. Inte riktigt vad man förväntar sig kvalitetsmässigt av en man med hans bagage. Det känns stundtals mest som discomusik för män som föredrar att dansa i ångest.

Framåt den senare halvtimmen av skivan kommer essen fram ur rockärmen i form av den jämförelsevis kraftfulla After och halvtrevliga Blue Moon. Singeln The Day å andra sidan är så fruktansvärd att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Svår medelålderskris. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA