x
Cake: Showroom Of Compassion

Cake
Showroom Of Compassion

Cake: Showroom Of Compassion

GAFFA

Album / Upbeat Records
Utgivning D. 2011.05.23
Recenserad av
Emil Johansson

Sju år har passerat sedan CAKE var aktuella med releasen av "Pressure Chief". Nu är bandet tillbaka med nya skivan "Showroom Of Compassion", släppt via det egna bolaget Upbeat Records. Efter ett par genomlyssningar framstår alla år av tystnad och väntan som fullkomligt rättfärdigade. För "Showroom Of Compassion" är på många sätt idealet för en comeback, förkroppsligat i en till synes anspråkslös CD-skiva.

Låtarna på skivan är dock allt annat än anspråkslösa, utan pulserar av engagemang, driv och ett jävlar anamma. Texterna pendlar mellan småsmarta och idiotiska, men det gör inte så mycket. CAKE har aldrig varit det pretentiösa bandet som fyller sina låtar med svåra popreferenser, och det är ingeting annat än en komplimang.

Sångaren och frontmannen John McCrea hälften sjunger, hälften pratar sig igenom alla spår, en stil mer påtaglig och svårbemästrad än vad man kan tro. Bäst blir det på "Federal Funding", "Got To Move" och "Sick Of You", där texterna får liv med hjälp av McCreas inlevelse och dialogiska tilltal. Det är inte så konstigt att han omedelbart blir navet ifrån vilket CAKE definieras och utvecklas. Som tur är lyckas han sköta sin roll klanderfritt, även om jag gärna hade sett ett än mer förändrat och vuxnare CAKE. Men jag kan lätt hålla till godo med skimrande alternativrock, trots att det låter lite väl bekant ibland.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA