x
Nicke Borg Homeland: Chapter 2

Nicke Borg Homeland
Chapter 2

Nicke Borg Homeland: Chapter 2

GAFFA

Album / Versity
Utgivning D. 2011.05.04
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Man måste inte börja spela snäll radio-rock i Takida-stil bara för att ungdomsåren är passerade. Men det tror tydligen Nicke Borg, tidigare medlem i numera nedlagda Backyard Babies. Endast tatueringarna finns kvar, som symbol från det forna rock 'n' roll-livet. Låtarna varierar mellan utstlätad gubbrockscountry och halvhjärtade försök till något som vid hastig lyssning kan associeras till power-ballader a la 80-tal.

Visst ska vi alla mogna någon gång, men ingen ska behöva svika sin övertygelse och börja smeka medhårs, inte tappa passionen för att Jack Daniels-flaskan har bytts ut mot nappflaska eller drickyoghurt med nyttiga bakterier. Och vad gjorde Nicke Borg i melodifestivalen?

Pain of salvation är de enda svenska rockarna som i detta sammanhang bedragit sin rockimage med hedern i behåll. Själv tycker förmodligen Nicke Borg att han har hittat hem, men han har istället inordnat sig i det oändligt långa ledet med likvärdiga artister, ett led där han blir svår att hitta. Borg har inte blivit vuxen, han har blivit anonymt mainstream. Det är en helt annan sak och jag sörjer djupt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA